Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi

3 Mart Dünya Kulak Ve İşitme Günü

Güncelleme Tarihi: 05/03/2018

İşitme kayıplarına tüm dünyada dikkat çekmek için, işitme engelliler için yaptığı çalışmalardan dolayı Alexander Graham Bell’in doğum günü olan 3 Mart ,”Dünya Kulak Ve İşitme Günü” olarak kutlanmaktadır.

İnsanlar arasındaki iletişim yollarından en önemlisi işitmek ve konuşmaktır. Bu nedenle işitme kaybının erken tanımlanması ve rehabilitasyonu bireysel başarı ve toplum sağlığı için önemlidir.

Ülkemizde olduğu gibi Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak kurumumuzda da “Yeni Doğan İşitme Tarama Programı” uygulanmaktadır. Hastanemizde tüm yeni doğan çocuklar taburcu olmadan işitme taramasından geçmektedir. Bu taramada başarısız olan bebekler yakın takip edilmekte ve erken tanı konulmaktadır.

Doğumla veya sonradan gelişen işitme kayıplarının önemli bir kısmı önlenebilir. Bu anlamda erken teşhis önemlidir.  Kulakta çınlama, ağrı, dolgunluk, akıntı, gibi şikayetlerde mutlaka kulak burun boğaz boğaz uzmanına başvurmak gerekir.

3 mart bebek.jpg