Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Palyatif Bakım Merkezi 2 Hizmete Açıldı

Güncelleme Tarihi: 13/04/2018

Palyatif Bakım; tedavi aşamasında zor bir süreçten geçen hasta ve ailelerine destek ve bakım veren multidisipliner bir tıp anlayışıdır. Amacı gerek hastanın gerekse ailesinin fiziksel, ruhsal ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamaktır. Yani amaç, tedavisi imkansız olan bir hastalığa yakalanmış kimsenin hastalığını tedavi etmek veya bu hastalığı geriletmek değil, bu hastalıktan dolayı meydana gelen ve hastayı rahatsız eden durumları ortadan kaldırmak ya da hastanın tolere edebileceği seviyeye indirebilmektir.

Palyatif Bakım spesifik bir hastalığa hitap etmez. Zamanı sınırlı olarak kabul edilen hastanın kalan günlerini, hastalığın pençesinde mücadele ederek değil, insan onuruna yakışır bir şekilde ve kalitede geçirmesini sağlamaktır.

Bu amaç doğrultusunda hastanemizde Mayıs 2016’dan beri 13 yataklı Palyatif Bakım Merkezimiz hizmet vermektedir. Artan ihtiyaç doğrultusunda 9 yataklı II. Palyatif Bakım Ünitemizin açılışını yapmaktan onur duymaktayız. Teşrifleriyle desteklerini esirgemeyen Sayın Valimizin eşi Sayın Neriman KABAN Hanımefendiye ve İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Recep BENTLİ ’ye şükranlarımızı sunuyoruz.

Doç. Dr. Mehmet KELLEŞ

Başhekim