Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi

5 Mayıs Ebeler Günü Kutlu Olsun

Güncelleme Tarihi: 04/05/2018

5 Mayıs Dünya Ebeler Günü

Tarihin en eski mesleklerinden biri olan ebelik sağlıklı birey, aile ve toplumun oluşmasında çok önemli bir yere sahiptir. Anne ve çocuk sağlığı hizmetleri ile koruyucu sağlık hizmetlerini yürüterek, her koşulda büyük bir sabır, özveri ve sevgi ile mesleğini icra eden ebelerimiz yeni bir canlının dünyaya gelmesine yardımcı olmak, doğum ağrısı çeken bir annenin acısını dindirmek ve aileye istek ve özlemle beklenen birinin katılımını sağlamakla toplum içinde saygın bir yere sahiptir.

Sağlık hizmetlerinin sunumunda büyük fedakârlıklar gösteren, başta değerli ekibimiz olmak üzere tüm ebelerin 5 Mayıs Ebeler Günü’nü kutluyor, başarılar diliyorum.

Doç. Dr. Mehmet KELLEŞ
                                                                                                                                                                                                                                                   Başhekim