Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Malatya İl Sağlık Müdürlüğü
Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Robotik Yürüme Cihazımız Hizmete Girmiştir.

Güncelleme Tarihi: 07/05/2018

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanemizde hizmete giren Robotik Yürüme Cihazı, yürüyemeyen veya yürüme kısıtlılığı olan hastalara umut oluyor...

Başhekimimiz Doç. Dr. Mehmet Kelleş yaptığı açıklamada; “Robotik Yürüme Cihazımız ile yaptığımız tedavilerde, kas kitlesini kontrol edip, vücut kitleyi koruyarak ve hastalarımızı yeniden ayağa kalkıp, yürüyor hissi vermek suretiyle motive ederek,  hastalarımızın yeniden yürümesi amaçlanmaktadır.

Son yıllarda umut verici bir tedavi konsepti olarak, bant üzerinde kısmî vücut ağırlığı aktarımı sağlayan destekli yürüme sistemi yolu ile lokomotor tedavisi öne çıkmaktadır. Bu yöntemle etkin bir tedavi uygulandığını ifade eden Doç. Dr. Mehmet Kelleş " Robotik Yürüme Cihazı, travmatik beyin ve omurilik yaralanmaları,  inme, nörolojik veya ortopedik nedenlerden kaynaklanan yürüme yeteneğinin kaybının tekrar kazanımı ve geliştirilmesi için kullanılan robot destekli yürüyüş rehabilitasyon sistemidir“ diyerek tedavi gören tüm hastalara acil şifalar diledi.