Temassız Asansör Çağrı Sistemi Hizmete Girmiştir

MALATYA EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ

TEMASSIZ ASANSÖR ÇAĞRI SİSTEMİ

(TÇS-44)

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından Covid-19 pandemisi nedeniyle oluşabilecek teması en aza indirmek amacı ile “Temassız Asansör Çağrı Sistemi” konulu uygulamaya başlanmıştır. Uygulama ile temasın en aza indirilmesi konusunda verimlilik ve etkililik sağlanmıştır. Örnek uygulama tüm hastaneler için uygulanabilir özelliktedir.

MALATYA İlinde geliştirdiğimiz covid-19 salgını ve daha birçok salgına karşı önlem almak amacıyla teması en aza indirgemeye yönelik aşağıda teknik olarak belirtilen ve yerel olarak Malatyada geliştirilen cihazın (Türkiye ve dünya genelinde bu çalışmaya yönelik çalışmalar yapıldığı yer yer görülmektedir fakat araştırmamız sonucunda henüz seri imalat olarak üretime alınmamıştır yerel firmaca geliştirilen ürün şu anda seri imalata hazır bir şekilde iki yüz adet üretilerek gerek kamu alanında gerek özel sektörde uygulamaya başlanmıştır)kurulumu hastanemiz idari binaya kurulmuş olup ileriki aşamada hastane geneli diğer asansörlere kurulumu yapılacaktır.

Ürün teknik bilgileri:

• 1-Cihazımız Asansör sistemine entegre bir şeklide çalışmaktadır.
  • 2-Cihaz Asansör sistemini ve yönetmenliği engel teşkil etmeyecek şekilde tasarlanmıştır.
  • 3-Cihaz Asansör dış çağrı butonlarına paralel bir şekilde bağlantı yapılarak uygulanmaktadır.
  • 4-Cihaz Asansör dış butonlarının çalışmasına engel teşkil etmeyerek aynı anda hem cihazı hem de buton kullanılabilmektedir.

Kamu alanında bir ilk olarak MALATYA EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ BAŞHEKİMLİK binasına uygulama yapılmıştır. Resimde görüldüğü gibi uygulama yapılmaktadır. Kullanıcı TÇS-44 cihazının alt kısmına elini yaklaştırdığında sistem otomatik olarak algılamakta ve asansörü çağırmaktadır. Kısa bir dönem içinde kabin içindeki   temassız olarak basılmasına sağlayan sistem entegre edilecektir (şuan firma testleri devam etmektedir).

Videoyu izlemek için linke tıklayınız