T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi

ŞEHİT AİLELERİ, GAZİ VE HARP MALULLERİ İRTİBAT VE DESTEK BİRİMİ KURULDU

Güncelleme Tarihi: 29/12/2020

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, ülkemizin en ulvi değerlerinin sembollerini temsil eden şehit yakınları ve gaziler için “Şehit Aileleri, Gazi ve Harp Malulleri İrtibat Ve Destek Birimi” kurdu.

Kendi imkânları ile hastane içerisinde muayene, tetkik ve tedavi olamayacak Şehit Aileleri, Gazi ve Harp Malullerimize yardımcı olmak amacıyla hastanemizde “Şehit Aileleri, Gazi Ve Harp Malulleri İrtibat ve Destek Birimi” kurulmuştur.

Kendi imkânları ile hastane içerisinde muayene, tetkik ve tedavi olamayacak şehit yakınları ve gazilerimize, hastaneye girdikleri andan itibaren özel ilgi ile karşılanıp işlemleri sırasında refakatçiler eşlik ediyor. BU CÜMLEYE TEKRAR GEREK YOK

Şehit Aileleri Ve Gazilerimiz İçin Ne Yapsak Azdır

Başhekimiz Prof. Dr. Erdal Aktürk, şehit yakını ve gazilik unvanlarının şeref ve iftihar vesilesi olduğunu belirterek şunları dedi: "Hastane olarak Malatya ve çevre illere nitelikli sağlık hizmeti sunmayı amaçlıyoruz. Sağlık hizmeti sunduğumuz tüm hastalarımız bizim için değerlidir ancak, şehit yakını ve gazilerimizin yeri bizlerde çok daha farklıdır. Onlara vefamız, borcumuz asla bitmez. Devletimiz şehit yakınlarına ve gazilere her alanda çok önemli imkânlar sağlarken, biz de Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak, kendi imkânları ile hastane içerisinde muayene, tetkik ve tedavi olamayacak şehit yakını ve gazilerimize ayrıcalıklar sunarak vefamızı göstermek istedik, şehit aileleri ve gazilerimiz için ne yapsak azdır."

Şehit Yakınları Emanetimizdir

Başhekimiz Prof. Dr. Erdal Aktürk, "Şehit yakınlarımız; vatan savunmasında şehit olan kahramanlarımızın bizlere emanetidir. Şehitlerimizin yakınlarına ve gazilerimize olan borcumuzu ne yapsak ödeyemeyiz. Bu nedenle onlara hizmet etmek hem görevimiz hem de bizim için şereftir. Çünkü biz burada hizmetlerimizi yapıyorsak, bu vatan için gözlerini kırpmadan canını fedan eden kıymetli şehitlerimiz ve vatan için yaralanıp gazi olan değerli gazilerimiz sayesindedir. Bu yüzdendir ki onların isteklerini yerine getirmek bizim borcumuzdur” diye konuştu.

Uygulama Memnun Etti

Uygulama hakkında bilgi veren Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Destek ve Kalite Müdürü Mehmet Koca ise “Hem danışma masamızın arkasındaki duvarda, hem de masa üzerinde yaptığımız yazılı duyuru ile şehit yakınları ve gazilerimizin hastanemize girer girmez bu masada görev yapan arkadaşlarımıza başvurmalarını sağlıyoruz. Önce hastaneye ne için geldikleri soruluyor ve ona göre yönlendirmeleri yapılıyor" dedi.

Mehmet Koca, kendi imkânları ile hastane içerisinde muayene, tetkik ve tedavi olamayacak Şehit yakını ve gazilerin hastaneye girişlerinden itibaren işlemlerinde kolaylık sağlandığını, poliklinik hizmeti, görüntüleme ya da laboratuvar işlemleri sırasında talep ettikleri takdirde kendilerine refakatçi de görevlendirildiğini ifade etti.

Şehit yakını ve gaziler hastaneden ayrılıncaya kadar diledikleri tüm desteklerin sağlandığını anlatan Destek ve Kalite Müdürümüz Mehmet Koca,  "Bu hizmetimize gelen olumlu tepkiler ne kadar doğru bir iş yaptığımızı da bize göstermiş oldu. Onların ayrıcalıklı hizmetimizden faydalanırken gözlerindeki memnuniyeti görmek bizi gururlandırıyor. Hastanemizden ayrılırken de memnuniyetlerini dile getiren şehit yakını ve gazilerimiz bu ayrıcalığı fazlasıyla hak ediyorlar.”

Şehit Aileleri , Gazi ve Harp Malulleri irtibat.jpeg

Şehit Aileleri.jpeg