T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Afet Bilinci ve KBRN Farkındalık Eğitimi

Güncelleme Tarihi: 27/09/2021

Hastanemiz Sivil Savunma Birimince düzenlenen, Malatya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personeli tarafından hastanemiz personeli geneline olası bir  afet öncesi ve sonrası yapılması gerekenlerle ilgili Afet Bilinci ve KBRN farkındalık Eğitimi verilmiştir. Yapılan bu eğitimle Afet anında yapılması gereken doğru davranış şekilleri ve nasıl hareket edilmesi gerektiği yönünde bilgi verilmiştir ve KBRN risklerine karşı temel yapılacak uygulamalar konusunda bilgilendirme yapılmıştır.

Bu tür eğitimlerin her yıl düzenli olarak yapılması hem personelin hem de hasta ve hasta yakınlarının herhangi bir afet ve acil durumunda bilinçli bir şekilde nasıl hareket edilmesi yönünde katkı sağlamış olacaktır.

Afet ve felaketlerin sadece eğitim ve tatbikatlarda kalması temennisi ile eğitime katılan yöneticilerimiz ve personellerimize teşekkür ederiz.

• Afet Bilinci ve KBRN farkındal