T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi

26 Ekim Dünya Hasta Hakları Günü Kutlu Olsun.

Güncelleme Tarihi: 27/10/2021

Sağlık bakanlığı tarafından, temel insan haklarının sağlık hizmetleri sahasındaki yansıması olan ve başta Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda, diğer mevzuatta ve milletlerarası hukuki metinlerde kabul edilen "hasta hakları"nı somut olarak göstermek ve sağlık hizmeti verilen bütün kurum ve kuruluşlarda ve sağlık kurum ve kuruluşları dışında sağlık hizmeti verilen hallerde, insan haysiyetine yakışır şekilde herkesin "hasta hakları"ndan faydalanabilmesine, hak ihlallerinden korunabilmesine ve gerektiğinde hukuki korunma yollarını fiilen kullanabilmesine dair usül ve esasları düzenlemek amacı ile hazırlanan hasta hakları yönetmenliği çerçevesinde belirlenen, hasta hakları ve hasta sorumlulukları konusunda, Başhekim Yardımcımız Uzm. Dr. Halime AKYÜZ ve Hasta Hakları Birim çalışanlarımız tarafından hasta ve hasta yakınlarına bilgilendirme ziyareti yapılmıştır.

Hastalarımızın ve hasta yakınlarımızın 26 Ekim Dünya Hasta Hakları Günü kutlu olsun.

• 26 EKİM 3.jpeg
  • 26 EKİM 4.jpeg