Hastanemizde Başarılı Bir Ameliyat Daha

Güncelleme Tarihi: 22/12/2017

Kalp çarpıntısı ve nefes darlığı şikayetiyle hastanemize müracaat eden 39 yaşındaki Sabahattin Uz'un kalbinden 4 santimetrelik kitle çıkartıldı.

Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı doktorlarımızdan Opr. Dr. Feyzullah Gümüşçü, Opr. Dr. Ercan Kahraman ve Opr. Dr. Abdussemet Hazar;
hastanın kurumumuza çarpıntı ve nefes darlığı şikayetiyle başvurması üzerine hastaya  EKO yaptılar, sol kulakçıkta kitle gördüler ve gerekli hazırlık
sonrası hastayı operasyona aldılar.

Hastayı kalbinde kitle bulunduğu için ameliyata aldıklarını anlatan doktorlar, "Kitle, 'sol karıncık' dediğimiz bölgedeydi. Buradaki kitlelerin
yüzde 75'inin sebebi iyi huylu oluyor. Ameliyat sonrası çıkartılan 4 santimetrelik kitle, 'sol kulakçık' dediğimiz bölümü neredeyse doldurmak üzereydi.
Allah'tan hiçbir sıkıntı olmadı. Çıkarılan kitle patolojiye gönderildi, sonucunu bekliyoruz" diye konuştular.

Doktorlarımız, “Kitleden kopabilecek küçük parçaların beyne kadar gidebileceğine dikkati çekerek, bunun tıkanıklığa yol açarak ölüme sebebiyet
verebileceğini” dile getirdiler.

Kalpteki kitlelerin bayanlarda erkeklere göre 3 kat fazla görüldüğünü belirten doktorlar "Bunun çeşitli nedenleri var. Ameliyatta tümörü köküyle çıkartıyoruz.
Erkeklerde görülen tümörlerin ailesel olma riski daha yüksek. Erkeklerde kalp tümörü varsa ailelerin de kendilerini kontrol ettirmesinde fayda var" ifadesini kullandılar.

Ayrıca Doktorlarımız” Malatya Eğitim ve  Araştırma Hastanesinde koroner bypass, kalp kapak operasyonları ve kardiyak kitle operasyonlarının çok başarılı şekilde yapıldığını “ belirttiler.

• Ameliyat.2jpeg.jpeg
  • Ameliyat.jpeg