Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları

Güncelleme Tarihi: 11/06/2019

01.jpg

Daha önceleri uygun, temiz olmayan ortamlarda ve ehil olmayan kişiler tarafından yapılan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Sağlık  Bakanlığı’mızın 2013 yılında çıkardığı yönetmelikle yasal bir zemin kazanmış, ayrıca bu konularda bilimsel eğitim almış Tıp Doktorları tarafından  yapılmaya başlanmıştır.

Bilimsel veriler ışığında ve uygulanan hastalardan alınan güzel sonuçlardan sonra Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları alanında  hastanemizde hizmet vermek amacıyla son zamanlarda yürüttüğümüz çalışmalar sonuç vermiş olup şehrimiz Malatya’nın bu konudaki eksik kalan hizmetlerini verebilmek için gerekli hazırlıkları tamamlamıştır.

Konu ile ilgili tecrübeli hekim arkadaşlarımız Sağlık Bakanlığı onaylı sertifikalarını almış ve fiziki şartlarımızı hazırlayarak müdürlüğümüze gerekli yetkiyi vermesi için başvurduk.

Başvurumuz sonucu yönetmelik kapsamında ki yedi alanda uygulama yetkisi almış bulunmaktayız. Birimimiz açılışı sonrasında Akupunktur, Fitoterapi, Mezoterapi, Proloterapi, Apiterapi, Hirudoterapi (Sülük Tedavisi) ve Kupa Uygulaması (Hacamat) alanlarında hizmet vermeye başladık. Daha sonra satın alım işlemlerinin bitmesiyle bunlara ozon tedavi uygulamasını da eklemeyi planlıyoruz.

Halk arasında yaygın şekilde uygulana bu yöntemlerin doğru şartlarda, doğru şekilde ve doğru kişilerin eliyle uygulanması amacıyla çıktığımız bu yolda hastalarımıza bu alanda da hizmet verecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Ayrıca bu alanda uygulama yapacak hekim arkadaşlarımıza da eğitim vermek üzere Apiterapi, Hirudoterapi (Sülük Tedavisi) ve Kupa Uygulaması (Hacamat) alanlarında eğitim merkezi olma yetkimizi de almış bulunmaktayız talep olması durumunda bu eğitimler de hastanemiz bünyesinde verilmeye başlanacaktır.

Prof. Dr. Erdal AKTÜRK
                  Başhekim