Ameliyathane Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı

Güncelleme Tarihi: 03/12/2019

Sağlık alanında ihtiyaç olan nitelikli insan gücü yetiştirmek amacıyla yürürlüğe giren, Sertifikalı Eğitim Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda, hastanemizde “Ameliyathane Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programının” ikincisi hastane konferans salonunda düzenlenen tören ile başladı.

2 Aralık 2019- 31 Aralık 2019 tarihleri arasında hastanemizden 12, ilçe hastanelerinden 9 ve diğer illerden 7 olmak üzere toplam 28 kursiyere; 12 iş günü teorik, 10 iş günü uygulama eğitimleri şeklinde sürdürülecektir.

Törende açılış konuşmasını yapan Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Zehra DOĞAN, bu sertifikalı eğitim programın amacı ameliyathanede çalışan hemşirelere görevlerini etkin ve verimli bir şekilde yürütecek bilgi, beceri ve tutumları kazandırma olduğunu söyledi.

Başhekimimiz Prof. Dr. Erdal AKTÜRK, Ameliyathane Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programında yaptığı konuşmada, ameliyathane için belirlenmiş protokol ve standartlar doğrultusunda steril çalışmanın önemine vurgu yaparak şunları kaydetti: “İnsan yaşamının en kişisel ve özel yönleri ile ilgilenen bir meslek olan ameliyathane hemşireliği, profesyonel hemşirelik uygulamasının bir parçasıdır. Hemşirelik bakımı bilimsel bilgi düzeyi ve teknolojideki sürekli yenilenen gelişmelerle iç içe geçmiş durumdadır, hemşireler güncel bilgi ve araştırmaların ışığında var olan kaynakların en iyi şekilde kullanılarak bireylere en iyi şekilde bakım verilmesini sağlamak için tasarlanmış politika ve prosedürlerin geliştirilmesi uygulanması ve sürekli gözden geçirilmesine katkıda bulunarak kurumsal ve toplumsal düzeyde uygun ve etik bakımı desteklemelidir.”

Program, protokol konuşmalarının ardından kokteyl ile devam etti.

• DSC_3539.JPG
  • DSC_3537.JPG