Kanser Haftası 1-7 Nisan

Güncelleme Tarihi: 01/04/2019

Her yıl Nisan ayının ilk haftası, bu hastalığın önemini vurgulamak ve insanlar üzerinde farkındalık oluşturmak amacıyla "KANSER HAFTASI" olarak değerlendirilmektedir.

Dünya genelinde görülme oranı giderek artan ve büyük bir sağlık problemi  olan kanser, toplumda önemli bir sosyoekonomik yüke, bireylerde de maddi ve manevi kayıp ve zorluklara yol açmaktadır. Kanserin önemli bir kısmının önlenebilir olması tedavi ve teşhis olanaklarının giderek artması , kanser taramaları ile erken teşhis imkanlarının bulunması, sağlık politikalarının dünya genelinde her geçen gün güncellenmesine ve gelişmesine yol açmaktadır.

Bu sebeple vatandaşlarımızın kanser konusunda bilinçli olması, şüphelendiğinde hemen doktora başvurması ve erken tanı konulması hastalığın tedavisinde büyük önem arz etmektedir.

Bununla birlikte, kanserin yaşam alışkanlıklarını ve kötü beslenmeyle doğrudan ilişki olduğu da unutulmamalıdır. Dengeli beslenerek ,spor yaparak, alkol ve sigaradan uzak durarak kansere sebep olan etkenlerden kaçınmak ,kanserli hücreler oluşmadan önce tedbir almak son derece önemlidir.

Bu düşüncelerle ,kanser haftasının vatandaşlarımızın kanser konusunda bilinçlenmesine vesile olmasını temenni eder,tüm kanser hastalarımıza acil şifalar dileriz