T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Malatya İl Sağlık Müdürlüğü Malatya Turgut Özal Üniversitesi
Eğitim ve Araştırma Hastanesi

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Güncelleme Tarihi: 03/12/2019

Birleşmiş Milletler’in 1992 yılında almış olduğu karar sonucu Uluslararası Engelliler Günü olarak ilan edilen 3 Aralık, o gün itibariyle tüm dünyada engelli insanların sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek amacıyla belirlenmiş bir gündür.

Bizi biz yapan bacağımız, kolumuz gözümüz değil kalbimizdir. Zihnimizdeki ve gönlümüzdeki tüm engelleri kaldıralım. Sadece bir gün değil her gün engellilerin farkında olalım.

Bugün farkındalık günüdür. Empati yaparak, birbirimizi anladığımız her an bir engeli yıkar ve yaşamı herkes için yaşanılır kılarız.

“Engelleriyle barışık bir Türkiye” hedefine ulaşmak ümidiyle tüm engelli çalışma arkadaşlarımıza, kıymeti hastalarımıza ve onların fedakar ailelerine sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyoruz.

Uzm. Dr. Rabia AYDOĞAN BAYKARA

Başhekim Yardımcısı