23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Güncelleme Tarihi: 23/04/2020

Bugün, Türk milletinin iradesinin tecelli ettiği yüce meclisimizin açılışının 100. yıl dönümünü kutlamanın büyük gururunu yaşıyoruz.

Zor şartlar altında oluşan, İstiklal Harbimizin sevk ve idaresine yön veren kararların alındığı TBMM’nin kuruluş gününü çocuklara adayan Mustafa Kemal Atatürk, vatanımızın bağımsızlığı uğruna verilen kutsal mücadelenin nesilden nesile aktarılması suretiyle sürekli hafızalarda tutulmasının önemine vurgu yapmıştır.

23 Nisan 1920 günü, “Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir” şiarıyla açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, vatanımızın dört bir tarafının işgal edildiği, milletimizin yok olmanın eşiğine geldiği hayati bir dönemde, millî iradenin tecelligâhı ve İstiklal Harbimizin karargahı olmuştur.

Millet olarak birlikte var olmanın onurunu ve gururunu yaşadığımız bu günde geleceğimizin teminatı çocuklarımızın bayramını kutluyor, bu müstesna günün, ülkemiz, milletimiz ve geleceğin teminatı çocuklar için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Geleceğimizin ümidi çocuklarımız, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak bizler sağlığınız için, güzel bir gelecek için sizin yanınızdayız. Ülkemiz için, milletimizin sağlığı için büyük bir şefkat, azim ve fedakârlıkla bizler mesleğimizi yaparken bize güç veren iyilik meleklerimizsiniz.

Kıymetli çocuklar, iyi ki varsınız...

Millî irademizin tecelli ettiği yüce meclisimizin açılışının 100. yıl dönümününde, İstiklal Harbimizin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum.

Prof. Dr. Erdal AKTÜRK

Başhekim