T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi

30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun

Güncelleme Tarihi: 31/08/2020

Milletimizin kahraman ordumuzla bütünleşerek yedi düvele karşı kazandığı zaferin 98. yıl dönümü kutlu olsun.

Bu büyük zaferin en önemli yanı hiç şüphesiz ki, Türk milletinin azim ve iradesinin şartlar ne olursa olsun, varlığı ve birliği söz konusu olduğunda adeta çelikleştiğini göstermesidir.

26 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos 1922 günü zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ile Türk milleti Anadolu’nun sonsuza kadar Türk yurdu olarak kalacağını bütün dünyaya ilan etmiştir.

Bu zaferle kurulan ve Türk milletinin en büyük eserlerinden biri olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatanı ve milletiyle birlikte sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşayacaktır.

Cumhuriyetimizin bânisi, Büyük Taarruz’un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, dava arkadaşları ve şehitlerimizi rahmet, minnet ve dualarla anıyorum.

30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.

Prof. Dr. Erdal AKTÜRK
                                                                                                                                                                                                                                              Başkemim