T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Hastanemiz Kulak Burun Boğaz Kliniğinde bir ilk;

Güncelleme Tarihi: 03/03/2021

İlk kez her iki kulağında çok ileri düzeyde işitme kaybı olan bir hastaya biyonik kulak yerleştirildi.

Ateşli hastalık sonrası her iki kulağında işitme kaybı oluşan ve işitme cihazından fayda görmeyen hastamızın kulağına biyonik kulak ameliyatıyla; başarılı bir şekilde biyonik kulak (koklaer implant) yerleştirilmiştir. Böylece hastamızın tekrar işitebilmesi mümkün olacaktır. Ameliyat Prof. Dr. Müzeyyen Yıldırım Baylan hocamızın katılımıyla, dünyanın en önemli kulak cerrahisi merkezlerinden biri olan İtalya daki Grouppo Otologyca’da biyonik kulak yerleştirilmesi eğitimini almış olan Doç. Dr. Işıl Çakmak Karaer tarafından gerçekleştirilmiştir.

Doç. Dr. Karaer; İtalya’daki kulak cerrahisi merkezi Grouppo Otologyca da biyonik kulak (koklear implantasyon) eğitimi ile birlikte kulak cerrahisi, kafa tabanı cerrahisi ve ileri kulak hastalıklarının tedavisiyle ilgili eğitimleri de almış olduğunu, kulak hastalıklarıyla ilgili bilhassa ileri cerrahi tedavi gerektiren ve biyonik kulak adayı olan tüm hastaların hastanemize güvenle başvurabileceğini belirtmiştir.

kbb.jpeg