T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Sağlık Çalışanlarımızın Sözlü ve Fiziksel Şiddete Maruz Kalmasını Kesinlikle Kabul Etmiyoruz ve Şiddetle Kınıyoruz.

Güncelleme Tarihi: 03/05/2021

Hastanemizde, geçtiğimiz günlerde Acil Serviste Hasta yakınları tarafından iki Hemşire Hanım ve bir Veri Giriş Personelimize saldırıda bulunulmuş ve darp edilmiştir. Dün ise Koroner Yoğun Bakım Servisinde hasta yakınları tarafından iki hekim ve yoğun bakımda çalışan hemşirelere her türlü küfür, hakaret ve tehdit içerikli sözler sarf ederek, hayatını kaybetmiş olan hastaya tekrar kalp masajı yaptırılmış ve çalışanlarımız kendilerini odalara kitleyerek kurtulmuşlardır.

Gece gündüz demeden fedakârca mesleğini icra eden sağlık çalışanlarımızın sözlü ve fiziksel şiddete maruz kalmasını kesinlikle kabul etmiyoruz ve şiddetle kınıyoruz.

Tüm sağlık çalışanı arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum.

Prof. Dr. Erdal AKTÜRK
                 Başhekim