T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi

03-09 Kasım organ Bağış Haftası

Güncelleme Tarihi: 04/11/2021

HASTANEMİZ GİRİŞ KATINDA ORGAN BAĞIŞ STANDI KURULDU

Stant açılışında basına açıklamalarda bulunan Başhekim yardımcısı Uz. Dr. Leman ACUN DELEN; Ülkemizde her yıl 03-09 Kasım Organ Bağış Haftası olarak kutlanmaktadır. Amaç yılda bir hafta için bile olsa organ nakli açısından bağışın önemini vurgulayabilmektir.

Bilindiği üzere Tedavisinin sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar, tüm dünyanın olduğu gibi ülkemizin de önemli sağlık sorunlarından biridir.

Organ ve doku nakli hizmetlerinin geliştirilmesinde en önemli husus organ ve doku bağışının temini, bu bağışın arttırılması için kamuoyunda bu konudaki bilgi eksikliğinin giderilmesi, organ bağışı bilincinin geliştirilmesi halkın organ ve doku bağışı konusunda teşvik edilmesi gereklidir. Bu konuda bütün kamu kurumlarına, basına, kanaat önderlerine ve sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düşmektedir.

Ülkemizde organ nakli ile ilgili en önemli sorun, organ bağışı sayısındaki yetersizliktir. Bu sorunun temelinde, ailelerin sosyal ve kültürel nedenlerle gösterdikleri direnç ve organ bağışının tam olarak anlaşılmamış olması yatmaktadır. Organ bağışı organ naklinin toplum tarafından benimsenmesiyle giderek artacaktır

Bizde Malatya Eğitim Araştırma Hastanesi olarak; Organ Bağışı ve naklinin yaygınlaştırılması, bilincin yeterince geliştirilmesini sağlamak, insanlarımızın kafasında bu konu ile ilgili sorular varsa bunlara cevap vermek, organ bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımıza organ bağış kartı tanzim etmek ve dolayısıyla bir farkındalık oluşturmak amacıyla Malatya Eğitim Araştırma Hastanesi poliklinik giriş katında organ bağış standını açmış bulunmaktayız. Standımıza bu konuya duyarlı tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz. Hastanemiz Organ Bağış Koordinatörlüğü hafta boyunca organ bağış eğitimi ve sempozyumu verecektir.

Başhekim Yardımcısı

Uz. Dr. Leman Acun DELEN